Przepis i sposób przygotowania na: Kawowo-czekoladowy sernik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kawowo-czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kawowo-czekoladowy-sernik1-2.jpg)
Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Następnie wylewamy na nie masę serową.
![Krok 2 - Kawowo-czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kawowo-czekoladowy-sernik2-2.jpg)
Białka oddzielamy od żółtek.
W malakserze ucieramy masło z cukrem, dodajemy stopniowo żółtka. Następnie dodajemy ser. W dalszej kolejności dodajemy kawę oraz likier (ilość kawy możemy zwiększyć lub zmniejszyć, w zależności jak mocny jej posmak chcemy uzyskać w gotowym wypieku). Gdy składniki dobrze się połączą dodajemy mąkę połączoną z budyniem.
![Krok 3 - Kawowo-czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kawowo-czekoladowy-sernik3-2.jpg)
Kawowy ser wylewamy na ciasto kruche. Sernik pieczemy ok 60 minut w 180˚C.
Upieczony dokładnie studzimy.
![Krok 4 - Kawowo-czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kawowo-czekoladowy-sernik4-2.jpg)
Gotową polewę wykładamy na ostudzony sernik. Wierzch dekorujemy płatkami migdałowymi. Sernik pozostawiamy w chłodzie by polewa zastygła.
![Krok 5 - Kawowo-czekoladowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kawowo-czekoladowy-sernik5-2.jpg)