Przepis i sposób przygotowania na: Keczup domowy
Po przetarciu dodajemy ocet, cukier, musztardę i przyprawy, gotujemy przez 2-3h do zgęstnienia.
Przekładamy do słoików.
Smacznego!
pomidory | 2,5 kg |
cebula | 0,5 kg |
cukier | 250 gram |
ocet | 2/3 szklanka |
pieprz | 1 łyżeczka |
sól | 1 łyżeczka |
gałka muszkatołowa | 1 łyżeczka |
cynaon | 1 łyżeczka |
ziele angielskie | 5 ziaren |
Goździki całe Prymat | 4 sztuka |
musztarda | 1 łyżka |
chilli | 1 szczypta |
Czosnek suszony Prymat | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: