Przepis i sposób przygotowania na: Keks jabłkowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Keks jabłkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-jablkowy4-2.jpg)
![Krok 2 - Keks jabłkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-jablkowy5-2.jpg)
![Krok 3 - Keks jabłkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-jablkowy6-2.jpg)
Keksówkę wykładamy papierem i dokładnie wypełniamy masą, mocno dociskając.
Pieczemy 45-60 minut w 160 stopniach.
![Krok 4 - Keks jabłkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-jablkowy7-2.jpg)
Po 10 min przekładamy na kratkę do stężenia masy (około 30 minut).
![Krok 5 - Keks jabłkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-jablkowy8-2.jpg)
otręby pszenne | 40 g |
mąka pszenna typ 650 | 70 g |
jajko | 1 szt |
jabłka | 300 g |
rodzynki | 100 g |
cynamon Prymat | 2 łyżeczki |
cukier | 40 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: