Przepis i sposób przygotowania na: Keks z bakaliami
Kroki postępowania
2. Oddzielamy białka od żółtek
3. Żółtka pojedynczo dodajemy do masy z masło i cukrów stale miksując.
![Krok 1 - Keks z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-z-bakaliami11-2.jpg)
![Krok 2 - Keks z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-z-bakaliami12-2.jpg)
6. Rodzynki musimy zalać wrzątkiem, odcedzić i obtoczyć w mące (aby podczas pieczenia nie opadły na dno). Skórki z owoców musimy pokroić w kosteczkę spażyć przed użyciem lub kupić gotowe.
![Krok 3 - Keks z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-z-bakaliami13-2.jpg)
![Krok 4 - Keks z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-z-bakaliami14-2.jpg)
![Krok 5 - Keks z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-z-bakaliami15-2.jpg)
Ciasto możemy polukrować i posypać odłożonymi skórkami owoców (użyłam lukru cytrynowego - szklanka cukru pudru i 3 łyżki soku z cytryny).
SMACZNEGO :)
![Krok 6 - Keks z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/keks-z-bakaliami10-2.jpg)