Przepis i sposób przygotowania na: Kęski kurczaka w cieście - na ciepło lub na zimno
2. Składniki ciasta wymieszać dokładnie, maczać kawałki kurczaka i smażyć na oleju.
3. Podawać na ciepło lub zimno z dipem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym.
filet z kurczaka | 2 filety |
jajko | 2-3 szt |
majonez | 1 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 lyżki |
ser żółty starty | 5 dag |
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat | 1 łyżeczka |
Czosnek suszony Prymat | 1 szczypta |
Papryka słodka mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | d/s |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: