Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

ketchup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 kg dojrzałych pomidorów
4 cebule
1 szklanka cukru
0,5 szklanki octu 10%
Papryka słodka mielona Prymat
łyżeczka soli
pieprz
ewentualnie przeciśnięty przez praskę czosnek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ketchup

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ćwiartki, rozgotować na małym ogniu. Przetrzeć przez gęste sito. Cebule obrać i posiekać. Przecier pomidorowy gotować z cebulą, octem, cukrem, czosnkiem i solą, aż zgęstnieje. Dodać trochę słodkiej papryki. Gorący ketchup nałożyć do słoików, zamknąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak