Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki schabowe z pesto pod ziemniaczaną pierzynką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kieszonki schabowe z pesto pod ziemniaczaną pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kieszonki-schabowe-z-pesto-pod-ziemniaczana-pierzynka1-2.jpg)
Ziemniaki wyszorować, ugotować w mundurkach na półtwardo w osolonej wodzie . Wystudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na grubych oczkach. Dodać 100 g startego sera oraz jajka rozmącone z solą i gałką muszkatołową, delikatnie wymieszać.
![Krok 2 - Kieszonki schabowe z pesto pod ziemniaczaną pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kieszonki-schabowe-z-pesto-pod-ziemniaczana-pierzynka2-2.jpg)
![Krok 3 - Kieszonki schabowe z pesto pod ziemniaczaną pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kieszonki-schabowe-z-pesto-pod-ziemniaczana-pierzynka3-2.jpg)
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i zapiec ok 30 minut. Na 5 minut przed końcem pieczenia posypać resztą sera.
![Krok 4 - Kieszonki schabowe z pesto pod ziemniaczaną pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kieszonki-schabowe-z-pesto-pod-ziemniaczana-pierzynka4-2.jpg)