Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki do tortilli pełnoziarniste 6 szt
szpinak świeży 200 g
pieczarki 300 g
cebula 1 szt
kukurydza konserwowa pół puszki
oliwki czarne 100 g
ser żółty 100 g
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki ze szpinakiem i pieczarkami

Szpinak myjemy i drobno siekamy. Cebulkę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju, następnie dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki i podsmażamy. Do pieczarek dodajemy szpinak i smażymy do momentu odparowania wody. Pod koniec dodajemy sól, pieprz i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Oliwki przekrawamy na pół i dodajemy do usmażonego szpinaku i pieczarek. Tortille rozkładamy na blacie. Farsz dzielimy na 6 części i nakładamy na środek tortilli. Następnie farsz posypujemy kukurydzą i startym na grubych oczkach serem żółtym. Następnie boki tortilli składamy do środka z 4 stron i spinamy wykałaczkami, tak aby tortille się nie pootwierały. Olej rozgrzewamy. Gotowe kieszonki kładziemy na patelni i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z sosem czosnkowym i świeżymi pomidorkami. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 24.05.2017 06:11
wygląda apetycznie
marzut 23.05.2017 15:42
Super przepis
Aleksandra/Olcia 23.05.2017 15:42
Uwielbiam
olkaaa 23.05.2017 10:20
muszę zrobić
mirosława4 23.05.2017 10:16
pożywne danie
jagoda5913 23.05.2017 10:06
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak