Przepis i sposób przygotowania na: Kilimandzaro
Białka ubić na sztywno z cukrem. Zmiksowac z żółtkami. Dodać przesitowaną mąke z proszkiem i kakao. Wymieszać. Piec 25 minut w 170 st. Przeciąć na poł.
Masa jabłkowa:
Jabłka obraca, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Maslo roztopić, dodać jablka, chwilę smażyć, dodać suchą galaretkę. Wymieszać i jeszcze chwilę smazyć.
Masa budyniowa:
Mleko gotować. Zołłtka rozmieszać z cukrem, dodać maki, wymieszac z 3 łyzkami mleka. Wlac do gotującego się mleka. Utrzec masło . Połaczyć z wystudzonym budyniem.
Polewa:
Margarynę rozpuścić z mlekiem. Dodać cukier i kakao energicznie mieszając.
Przełożenie:
Biszkopt+masa jabłkowa+masa budyniowa+biszkopt+polewa