Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel malinowy
Kroki postępowania
Maliny przekładamy do garnka i dodajemy do nich połowę cukru. Całość podgrzewamy około 5 minut, by maliny puściły sok. Gotowe, jeszcze ciepłe przeciskamy przez gęste sitko lub gazę, tak by usunąć pestki.
Otrzymany sok ponownie stawiamy na gazie.
![Krok 1 - Kisiel malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-malinowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Kisiel malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-malinowy2-2.jpg)
Gotowy kisiel porcjujemy do przygotowanych pucharków. Pozostawimy do przestygnięcia. Przed podaniem dekorujemy bitą śmietaną, wiórkami czekoladowymi i świeżymi owocami.
![Krok 3 - Kisiel malinowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-malinowy3-2.jpg)