Przepis i sposób przygotowania na: Kisiel truskawkowy
Kroki postępowania
Truskawki umyć, osuszyć i usunąć szypułki. Owoce pokroić na kawałki, w zależności od wielkości.
![Krok 1 - Kisiel truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-truskawkowy20-2.jpg)
Wrzucić je do garnka, wsypać cukier i wymieszać. Odstawić na 2-3 godziny (lub na noc do lodówki).
![Krok 2 - Kisiel truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-truskawkowy21-2.jpg)
Na drugi dzień wlać szklankę wody i zagotować, gotować 2 minuty na małym ogniu.
![Krok 3 - Kisiel truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-truskawkowy22-2.jpg)
W pozostałej wodzie rozprowadzić mąkę ziemniaczaną, wlać całość do gotujących się truskawek, zamieszać szybko i zagotować.
![Krok 4 - Kisiel truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-truskawkowy23-2.jpg)
Podawać na ciepło lub zimno, z herbatnikiem lub innymi dodatkami
![Krok 5 - Kisiel truskawkowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kisiel-truskawkowy24-2.jpg)