Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kiszone warzywa na ostro

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior
papryka 3 sztuki
marchew 2 sztuki
seler
papryczka chilli
woda 2 litry
sól 2 łyżki
ocet winny 1/2 szklanka
cukier 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
pieprz ziarnisty 1 łyżka
przyprawa do kiszenia 3 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone warzywa na ostro

Sól i cukier dodajemy do przegotowanej wody i studzimy ją. W międzyczasie czyścimy i myjemy dokładnie warzywa. W słoju układamy warstwami warzywa, dodajemy czosnek, dosypujemy pozostałe przyprawy. Zalewamy słoną wodą, octem winnym i szczelnie przykrywamy.

Jeśli nie dodalibyśmy przyprawy do kiszenia koniecznie trzeba dodać parę gałęzi kopru i kawałek korzenia chrzanu.

Po 3 dniach można już kosztować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak