Przepis i sposób przygotowania na: Kiszone warzywa na ostro
Jeśli nie dodalibyśmy przyprawy do kiszenia koniecznie trzeba dodać parę gałęzi kopru i kawałek korzenia chrzanu.
Po 3 dniach można już kosztować.
kalafior | |
papryka | 3 sztuki |
marchew | 2 sztuki |
seler | |
papryczka chilli | |
woda | 2 litry |
sól | 2 łyżki |
ocet winny | 1/2 szklanka |
cukier | 1 łyżka |
czosnek | 4 ząbki |
Gorczyca biała cała Prymat | 1 łyżka |
pieprz ziarnisty | 1 łyżka |
przyprawa do kiszenia | 3 łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 5 sztuk |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: