Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy drożdżowe „karotki”
Kroki postępowania
Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, następnie odsączyć sok.
![Krok 1 - Kluchy drożdżowe „karotki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluchy-drozdzowe-karotki1-2.jpg)
![Krok 2 - Kluchy drożdżowe „karotki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluchy-drozdzowe-karotki2-2.jpg)
![Krok 3 - Kluchy drożdżowe „karotki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluchy-drozdzowe-karotki3-2.jpg)
![Krok 4 - Kluchy drożdżowe „karotki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluchy-drozdzowe-karotki4-2.jpg)
![Krok 5 - Kluchy drożdżowe „karotki” foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kluchy-drozdzowe-karotki5-2.jpg)
mąka pszenna | 3 szklanki |
marchewka | 10 dag |
drożdże | 2 dag |
mleko | 1 szklanka |
masło | 1 łyżka |
cukier | 3 łyżeczki |
sól do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: