Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ziemniaczane z mięsem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Knedle ziemniaczane z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-ziemniaczane-z-miesem1-2.jpg)
![Krok 2 - Knedle ziemniaczane z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-ziemniaczane-z-miesem2-2.jpg)
![Krok 3 - Knedle ziemniaczane z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/knedle-ziemniaczane-z-miesem3-2.jpg)
ziemniaki ugotowane | 830-840 g |
mąka ziemniaczana | 150 g |
mąka pszenna | 25 g |
żółtko jajek | 1 sztuka |
sól | opcjonalnie szczypta |
mięso | łopatka i płuca ugotowane 310 g |
rosół | odrobina |
ząbek czosnku | 1 sztuka |
Sól ziołowa jodowana Prymat | |
pieprz | |
ziele angielskie | zmielone |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: