Przepis i sposób przygotowania na: Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem
Kroki postępowania
Makaron ugotować al dente.
Szpinak (użyłam mrożonego) lekko tylko rozmrozić, posiekać nożem.
![Krok 1 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kokardki-z-tunczykiem-i-szpinakiem1-2.jpg)
Do rondla wlać 1 łyżkę oleju, dodać przeciśnięty czosnek i lekko osączonego tuńczyka. Przesmażyć.
![Krok 2 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kokardki-z-tunczykiem-i-szpinakiem2-2.jpg)
Dodać szpinak, smażyć 2 minuty, wlać śmietankę. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Dusić kilka minut na małym ogniu.
![Krok 3 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kokardki-z-tunczykiem-i-szpinakiem3-2.jpg)
Ugotowany makaron odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać, razem chwilę podgrzewać.
![Krok 4 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kokardki-z-tunczykiem-i-szpinakiem4-2.jpg)
![Krok 5 - Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kokardki-z-tunczykiem-i-szpinakiem5-2.jpg)