Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kokoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
cukier 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1 sztuka
mleko 10 łyżek
cukier 12 łyżek
kakao 6 łyżek
wiórki kokosowe 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Kokoski

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę następnie dodajemy: cukier, żółtka i mąki z proszkiem. Dokładnie miksujemy i wylewamy na blachę. Wstawiamy do piekarnika na 30 minut. Pieczemy w temp. 180 stopni.Po ostygnięciu kroimy biszkopt w kwadraty 4 na 4 cm.
Krok 1 - Kokoski foto
2
Z margaryny, mleka, cukru i kakaa przygotowujemy polewę. Margarynę rozpuszczam i dodajemy resztę składników. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 2 - Kokoski foto
3
Pokrojone kawałki biszkoptu maczamy w zalewie z każdej strony.
Krok 3 - Kokoski foto
4
A następnie obtaczamy wiórkami i gotowe.
Krok 4 - Kokoski foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 04.01.2013 13:40
robię podobne
Goya 04.01.2013 12:32
super
Arnika 04.01.2013 11:53
UWielbiam wszystko co kokosowe:)
Poison1988 04.01.2013 11:40
świetna propozycja :) a kokos uwielbiam więc w sam raz dla mnie :)
IwonaKa 04.01.2013 11:21
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak