Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe kostki
Ciasto: Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę.
Do utartych żółtek stopniowo przesiewać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Dodać pianę ubitą z białek i delikatnie wymieszać do połączenia. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.(blaszkę o wymiarach 26/30 cm). Włożyć do nagrzanego piekarnika 180 stopni i piec 30 minut a najlepiej do suchego patyczka. Po upieczeniu wystudzić.
Polewa: Wodę wlać do garnka i podgrzewać na małym ogniu, dodać margarynę, cukier oraz cukier waniliowy. Cały czas mieszając dodać kakao. Gotować około 3 minut od momentu zagotowania uważając, aby polewa nam się nie przypaliła.
Wystudzone ciasto pokroić w kostkę wielkości około 2,5 na 2,5 cm. Kostki zamaczać w gorącej polewie, a następnie w wiórkach kokosowych.