Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowe naleśniki z serkiem i musem jeżynowo-malinowym
Ciasto: W misce roztrzepać jajka z cukrem i szczypta soli na puszysta pianę, wlać mleko oraz wodę i olej powoli miksując wsypywać mąki aż do połączenia, wymieszać na jednolite gładkie ciasto. Odstawić na 20 minut aby odpoczęło. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju partiami wlewać ciasto i smażyć rumiane naleśniki.
2.
Nadzienie: Serek utrzeć ze śmietaną i cukrami.Smarować każdy naleśnik, zawijać w rulony układać na talerzu.
3.
Mus: Maliny łączymy z jeżynami podgrzewamy w rondelku z cukrem mieszamy do rozpuszczenia i gotujemy około 5-7 minut aż owoce się rozpadną, studzimy.Gotowym zimnym musem, polewamy usmażone naleśniki.Dekorujemy malinami.Podajemy.