Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kolorowa fasola w pomidorach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czerwona 1 szklanka
fasola Jaś 1 szklanka
pomidory krojone 2 kartoniki
czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt
marchew 1 szt
masło 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
kiełbasa 1/2 kg
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa fasola w pomidorach

Fasole moczymy w wodzie najlepiej przez całą noc. Płuczemy i gotujemy w wodzie z liściem laurowym. Cebule obieramy i siekamy, kiełbasę kroimy w kosteczkę, czosnek wyciskamy, marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Fasolę gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy cebule z czosnkiem dodajemy pokrojoną kiełbasę i startą marchewkę -smażymy. Doprawiamy patelnie przyprawą do fasoli , papryką ostrą i słodka oraz pieprzem. Zawartość patelni dodajemy do fasoli. Mieszamy zagotowujemy. dolewamy pomidory z karników. Wszystko dusimy doprawiając przyprawą uniwersalną do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 02.09.2015 21:20
dobra fasolka :)
Olga_SK 09.04.2013 13:56
musi być pyszne - tyle różnej fasolki!
reniatka 09.04.2013 11:25
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak