Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowy makaron ze szpinakiem i kurczakiem
2. Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Obtaczamy dokładnie w tymianku i pieprzu cytrynowym. Wrzucamy na głęboką patelnię z rozgrzanym olejem i smażymy 4 minuty od czasu do czasu mieszając.
3. Następnie wrzucamy całą bryłkę szpinaku i przykrywamy patelnię. Całość dusimy na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż szpinak się rozmrozi. Gdy tak się stanie dodajemy śmietanę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i dusimy całość jeszcze 2 minuty.
4. Sos próbujemy, w razie potrzeby doprawiamy jeszcze odrobiną soli i pieprzu. Wrzucamy makaron i całość dokładnie mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Podsmażamy jeszcze 5 minut od czasu do czasu mieszając.