Przepis i sposób przygotowania na: Komosa zamiast szparagów
Kroki postępowania
Po zbiorach należy odciąć korzenie, dokładnie przepłukać.
Te większe okazy możemy przyrządzić jak szparagi. Jeśli trafi się nam nieco większy niż 20 cm, wystarczy obciąć 2-3 cm stwardniałej łodygi.
![Krok 1 - Komosa zamiast szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/komosa-zamiast-szparagow1-2.jpg)
Komosę zagotowujemy, odlewamy pierwszą wodę, dolewamy gorącej wody i gotujemy około 5 -6 minut.
Komosę delikatnie przekładamy na sitko, lekko opłukujemy zimną wodą.
![Krok 2 - Komosa zamiast szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/komosa-zamiast-szparagow2-2.jpg)
Ciepłą wykładamy na talerze. Pyszne.
![Krok 3 - Komosa zamiast szparagów foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/komosa-zamiast-szparagow3-2.jpg)