Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kompot truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot truskawkowy

Do słoików wrzuciłam przesypane cukrem truskawki, zostawiłam na noc. Mało soku puściły, więc dolałam przegotowanej wody (nie do pełna!). Zakręciłam słoiki. Pasteryzowałam ok 20min. Wg grazyny0071 porządnie zapasteryzowane kompoty to takie w których truskawki „podeszły na górę słoików a sok jest na dole. Jeśli opadły na dno - dostało się powietrze i nie są zamknięte. „

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 24.05.2011 13:59
Nie ma, jak to domowe kompoty !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak