Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura truskawkowo agrestowa
Kroki postępowania
Truskawki myję i obieram z szypułek. Przekładam do garnka i zasypuję cukrem żelującym. Odstawiam na noc do lodówki żeby owoce puściły sok.
![Krok 1 - Konfitura truskawkowo agrestowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-truskawkowo-agrestowa1-2.jpg)
![Krok 2 - Konfitura truskawkowo agrestowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-truskawkowo-agrestowa2-2.jpg)
![Krok 3 - Konfitura truskawkowo agrestowa foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-truskawkowo-agrestowa3-2.jpg)
agrest | 40 dkg |
truskawki | 60 dkg |
żelfix | 1 kg |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: