Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura z aronii, truskawek i jabłek
Kroki postępowania
![Krok 1 - Konfitura z aronii, truskawek i jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-z-aronii-truskawek-i-jablek1-2.jpg)
![Krok 2 - Konfitura z aronii, truskawek i jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-z-aronii-truskawek-i-jablek2-2.jpg)
![Krok 3 - Konfitura z aronii, truskawek i jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-z-aronii-truskawek-i-jablek3-2.jpg)
![Krok 4 - Konfitura z aronii, truskawek i jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-z-aronii-truskawek-i-jablek4-2.jpg)
Gorący dżem przełożyć do słoiczków, zakręcić zakrętki i włożyć na 20 minut do nagrzanego do 110 -120 stopni piekarnika.
![Krok 5 - Konfitura z aronii, truskawek i jabłek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/konfitura-z-aronii-truskawek-i-jablek5-2.jpg)
owoce sezonowe | 1/2 kg ( aronia) |
truskawki | 1/2 kg |
jabłka | 1/2 kg |
cukier | 60-80 dag |
sok z cytryny | 4 łyżki |
laska wanilii | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: