Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

KONFITURA Z ŻURAWIN

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kg
cukier 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: KONFITURA Z ŻURAWIN

Wykonanie:
Owoce dokładnie przebrać, wypłukać i wrzucić do wrzątku na 3 minuty, następnie przelać zimną wodą. Do rondla wlać 2 szklanki wody, zagotować i wsypywać partiami cukier. Gdy syrop będzie przezroczysty wsypać owoce i gotować kilka minut na wolnym ogniu, po czym odstawić garnek na kilka godzin pod przykryciem co pewien czas mieszając. Po tym czasie znów pogotować przez 10 minut i przelać konfiturę gorącą do słoików i odwrócić do góry dnem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 04.11.2013 21:09
super przepis
Renata9 04.11.2013 20:29
żurawinka jest pyszna i bardzo zdrowa, też robię z niej przetwory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak