Przepis i sposób przygotowania na: Kopa
2. 3 jajka ubić na zimno z 12 łyżkami cukru, kolejno ubijać nad gorącą parą i znów na zimno aż do wystudzenia.
3. Margarynę i masło utrzeć. Dodawać po troszce wystudzone ubite jajka z cukrem cały czas ucierając.
4. Rodzynki sparzyć, migdały zmielić w malakserze, brzoskwinie pokroić w drobną kostkę, dodać do masy i delikatnie wymieszać. Na koniec dodać stopniowo 3 kieliszki spirytusu, delikatnie wymieszać.
5. Na płytkim talerzu ułożyć pokrojony w kostkę biszkopt, skropić spirytusem.
6. Na biszkopt ułożyć masę, na masę kolejno pokrojone kosteczki z biszkoptu, tworząc kopczyk. Każdą warstwę biszkoptu skrapiać spirytusem.
7. Śmietanę kremówkę ubić.
8. Śmietanę nałożyć na wierzch kopy za pomocą rękawa cukierniczego lub łyżką. Z wierzchu można posypać startą czekoladą.