Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec Kreta
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta25-2.jpg)
![Krok 2 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta26-2.jpg)
![Krok 3 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta27-2.jpg)
![Krok 4 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta28-2.jpg)
Piec w temp. około 200 stopni przez 25-30 minut.
![Krok 5 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta29-2.jpg)
Przygotowujemy krem: Ubijamy kremówkę z fixami oraz cukrem pudrem.
![Krok 6 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta30-2.jpg)
![Krok 7 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta31-2.jpg)
SMACZNEGO !!!
![Krok 8 - Kopiec Kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta32-2.jpg)
masło | 0,5 kostki |
cukier puder | 0,5 szklanki |
jajko | 2 sztuki |
mąka pszenna | 1,5 szklanki |
kakao | 2 łyżki |
mleko | 100 ml |
śmietana kremówka | 500 ml |
fix do śmietany | 2 sztuki |
cukier puder | 3 łyżki |
czekolada gorzka | 1 tabliczka |
banan | 3 sztuki |
sok z cytryny |
woda letnia | 3-4 łyżki |
sok z cytryny | 0,25 cytryny |
cukier | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: