Przepis i sposób przygotowania na: Kopiec kreta
Kroki postępowania
![Krok 1 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta112-2.jpg)
![Krok 2 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta113-2.jpg)
![Krok 3 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta114-2.jpg)
![Krok 4 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta115-2.jpg)
![Krok 5 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta116-2.jpg)
![Krok 6 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta117-2.jpg)
![Krok 7 - Kopiec kreta foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopiec-kreta111-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka | 2 szklanki |
masło lub margaryna | 100 g |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
cukier | 1/2 szklanki |
kakao | 4 łyżki |
maślanka | 3/2 szklanki |
Krem: | |
śmietana | 600 g |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
cukier puder | 3 łyżki |
czekolada gorzka | 50 g |
sok z cytryny |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: