Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i przepuszczamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Do masy ziemniaczanej dodajemy mąkę pszenną oraz jajko.
Krok 1 - Kopytka foto
2
Całość zagniatamy, jeśli będzie za rzadkie należy dodać mąki. Ciasto dzielimy na kilka części. Z każdej formujemy wałeczki, następnie kroimy na małe kawałki.
Krok 2 - Kopytka foto
3
Kopytka wkładamy do osolonego wrzątku. Gotujemy 2 minuty, aż do wypłynięcia. Wyjmujemy cedzakiem, podajemy ze skwarkami lub sosem. Smacznego
Krok 3 - Kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 07.04.2013 21:03
bardzo smaczne
babajaga1969 15.12.2012 21:31
takie pyszne, a tak dawno ich nie robiłam :))
Zdzisław 15.12.2012 19:39
zawsze lubię takie kopytka
jolanta19 15.12.2012 19:01
uwielbiam
eMMe 15.12.2012 18:35
Pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak