Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka "kwiatuszki"
Kroki postępowania
Następnie lekko ugnieść.
![Krok 1 - Kopytka "kwiatuszki" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-kwiatuszki1-2.jpg)
Dodać młody jęczmień.
![Krok 2 - Kopytka "kwiatuszki" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-kwiatuszki2-2.jpg)
Na koniec wsypać drobno posiekaną natkę pietruszki i już dokładnie zagnieść.
![Krok 3 - Kopytka "kwiatuszki" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-kwiatuszki3-2.jpg)
Partiami odrywać ciasto, formować wałeczki i wykrawać foremką wzorki. Nie podsypujemy mąką. Odrobinę można podsypać pod uformowany wałek.
Dobrze jest od czasu do czasu foremkę zanurzyć w mące, żeby ciasto lepiej odchodziło.
Ciasto z foremki wypychamy ozdobnym patyczkiem.
![Krok 4 - Kopytka "kwiatuszki" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-kwiatuszki4-2.jpg)
Cebule, obrać, posiekać i przesmażyć na maśle. Pod koniec solimy i dodajemy napęczniałe jagody razem z odrobiną lub całą wodą w której moczyły się.
Na gotowe kopytka nałożyć okrasę.
![Krok 5 - Kopytka "kwiatuszki" foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-kwiatuszki5-2.jpg)