Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka – przepis podstawowy
Kroki postępowania
Następnie ponownie je tłuczemy i wbijamy jajko oraz dodajemy sól.
![Krok 1 - Kopytka – przepis podstawowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-przepis-podstawowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Kopytka – przepis podstawowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-przepis-podstawowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Kopytka – przepis podstawowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-przepis-podstawowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Kopytka – przepis podstawowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-przepis-podstawowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Kopytka – przepis podstawowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-przepis-podstawowy5-2.jpg)
Wyjmujemy na talerze za pomocą łyżki cedzakowej i podajemy z ulubionymi dodatkami.
![Krok 6 - Kopytka – przepis podstawowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kopytka-przepis-podstawowy6-2.jpg)
ziemniaki | 500 g |
mąka pszenna | 1 szkl |
mąka ziemniaczana | 1 łyżeczka |
jajko | 1 szt |
sól | szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: