Przepis i sposób przygotowania na: Koreańska kreema wg Nigelli
Kroki postępowania
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Groszek gotować przez 2 minuty. Wymieszać w misce 1,5 łyżki wina, sos sojowy, pastę oraz miód.
![Krok 1 - Koreańska kreema wg Nigelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koreanska-kreema-wg-nigelli1-2.jpg)
![Krok 2 - Koreańska kreema wg Nigelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koreanska-kreema-wg-nigelli2-2.jpg)
Podaj mięso z ryżem.
![Krok 3 - Koreańska kreema wg Nigelli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/koreanska-kreema-wg-nigelli0-2.jpg)
ryż | 300 g |
groszek mrożony | 180 g |
dymki ze szczypiorkiem | 4 szt |
olej | 1 łyżka |
wino ryżowe | 4,5 łyżki |
sos sojowy jasny | 3 łyżki |
miód | 1,5 łyżki |
indyk | 400 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: