Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Koreczki po koreańsku z łopatki wieprzowej

3.0
(0)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pyszna przekąska przygotowana z łopatki wieprzowej, ogóreczków konserwowych oraz sosu z miodu, sosu sojowego oraz mięty.

Składniki:

ogóreczki konserwowe Smak 10 sztuk
mięta świeża 10 liści
miód 50 gramów
sos sojowy 50 mililitrów
sezam 1 łyżeczka
Chili w płatkach Prymat 1/2 łyżeczki
kotlety 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Koreczki po koreańsku z łopatki wieprzowej

Aby przygotować ten przepis potrzebować będziesz kotlety z łopatki wieprzowej z tego przepisu

Koreczki po koreańsku - krok po kroku:

1

W rondelku łączymy miód, sos sojowy, sezam, i płatki chili. całość gotujemy około 5 min. odstawiamy do wystygnięcia.

2

Łopatkę pokrojoną w kostkę 1,5cm i ogóreczki wrzucamy do marynaty, dokładnie mieszamy.  
 

3

Na wykałaczkę nadziewamy łopatkę ogórek i listki mięty, gotowe koreczki układamy na talerzu polewamy pozostałym sosem, posypujemy sezamem i gotowe.

Koreczki zrobione są z kotletów z łopatki wieprzowej. Podany do nich sos jest inspirowany kuchnią azjatycką, a dodatek ogóreczków konserwowych to smaczny, pełen chrupkości akcent.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak