Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony
Kroki postępowania
Przygotowujemy sobie słoiki o pojemości ok. 0,3 litra i pokrywki do nich. Należy je bardzo dokładnie wymyć i wyparzyć.
Do słoików wkładamy trochę marchewki i dość ciasno upychamy ogórki. Do każdego słoika wkładamy też po jednym listku laurowym, po 2 ziarenka ziela angielskiego, po 3 ziarenka pieprzu i po pół łyżeczki ziarenek gorczycy.
![Krok 1 - Korniszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korniszony25-2.jpg)
![Krok 2 - Korniszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korniszony26-2.jpg)
Jak słoiki ostygną, odwracamy i sprawdzamy czy wszystkie są dobrze zamknięte.
![Krok 3 - Korniszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korniszony24-2.jpg)
![Krok 4 - Korniszony foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korniszony23-2.jpg)