Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony Tetalichy
Robimy zalewę z wody, octu, cukru oraz soli i zalewamy nią ogórki. Szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 minut. Wyjmujemy i stawiamy do góry dnem.
ogórki | 4 kg |
DO SŁOIKA | |
Gorczyca biała cała Prymat | 10 ziaren |
czosnek | 1 ząbek |
chrzan | kawałek korzenia |
koper | gałązka |
ziele angielskie | 3 ziarna |
pieprz | 3 ziarna |
Zalewa: | |
ocet | 4 szklanki |
woda | 8 szklanek |
cukier | 8 łyzek |
sól | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: