Przepis i sposób przygotowania na: Korzenne ciasto marchewkowe z bakaliami
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Marchewki ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do miski wsypujemy obie mąki (tortową i pełnoziarnistą), dodajemy po łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej oraz przyprawę korzenną i kurkumę. Wszystkie suche składniki dokładnie mieszamy.
![Krok 1 - Korzenne ciasto marchewkowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korzenne-ciasto-marchewkowe-z-bakaliami1-2.jpg)
![Krok 2 - Korzenne ciasto marchewkowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korzenne-ciasto-marchewkowe-z-bakaliami2-2.jpg)
![Krok 3 - Korzenne ciasto marchewkowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korzenne-ciasto-marchewkowe-z-bakaliami3-2.jpg)
* Papier wysmarowany masłem możemy dodatkowo obsypać bułką tartą.
Po upieczeniu studzimy ciasto, a następnie posypujemy jego wierzch cukrem pudrem.
Życzę smacznego! :)
![Krok 4 - Korzenne ciasto marchewkowe z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/korzenne-ciasto-marchewkowe-z-bakaliami4-2.jpg)