Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem
Kroki postępowania
Mielimy pierś.
![Krok 1 - Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-drobiowe-z-pieczarkami-i-szczypiorkiem1-2.jpg)
Starte pieczarki smażymy na patelni ( Bez tłuszczu , mokre były więc jakby się poddusiły pod przykrywką.
Zostawiłam je na 15 minut aby wystygły .
![Krok 2 - Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-drobiowe-z-pieczarkami-i-szczypiorkiem2-2.jpg)
Dodaje ostudzone pieczarki i przyprawy ( paprykę , sól i pieprz).
![Krok 3 - Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-drobiowe-z-pieczarkami-i-szczypiorkiem3-2.jpg)
![Krok 4 - Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-drobiowe-z-pieczarkami-i-szczypiorkiem4-2.jpg)
Na papier kładłam łyżką farsz , formowałam kotleciki.
Przykryłam je pociętym papierem i smażyłam bez tłuszczu pod przykrywką.
Poczekałam , aż się przyrumienia z obu stron .
![Krok 5 - Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-drobiowe-z-pieczarkami-i-szczypiorkiem5-2.jpg)
![Krok 6 - Kotleciki drobiowe z pieczarkami i szczypiorkiem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-drobiowe-z-pieczarkami-i-szczypiorkiem6-2.jpg)