Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z młodej kapusty
Kroki postępowania
Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą i lekko solimy. Gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy. Mielimy na najgrubszym sitku.
![Krok 1 - Kotleciki z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-z-mlodej-kapusty1-2.jpg)
Dymki kroimy w drobną kostkę i obsmażamy na oleju.
![Krok 2 - Kotleciki z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-z-mlodej-kapusty2-2.jpg)
Koperek drobno kroimy i dodajemy do kapusty razem z przesmażoną cebulką, jajkami, bułką tartą i mąką pszenną. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą Kucharek.
![Krok 3 - Kotleciki z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-z-mlodej-kapusty3-2.jpg)
Formujemy małe owalne kotleciki i obtaczamy w bułce tartej.
![Krok 4 - Kotleciki z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-z-mlodej-kapusty4-2.jpg)
![Krok 5 - Kotleciki z młodej kapusty foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotleciki-z-mlodej-kapusty5-2.jpg)