Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki z morszczuka
Zmielić filet rybny i lekko odciśniętą bułkę w maszynce do mięsa, lub blenderze. Dodać drobno poszatkowaną natkę pietruszki. Wbić jaja, doprawić solą i pieprze. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić na 1/2 godziny do lodówki. Gdyby mieszanka była zbyt rzadka można dodać 1-2 łyżki bułki tartej, moja była dość rzadka ale kotleciki dobrze się formowały i nie rozpadały na patelni. Uformować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na oleju, tak jak kotlety mielone.
Podawać z surówką. U mnie z surówką z kalarepki:
1 kalarepka
pęczek szczypiorku
2 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz do smaku
Kalarepkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, szczypiorek drobno posiekać, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać.
Smacznego :)