Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety drobiowe w bezglutenowej panierce
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Pierś z kurczaka oczyszczamy ze ścięgien i włókien, dzielimy na kotlety i rozbijamy je lekko tłuczkiem do mięsa (przez folię spożywczą*).
* w ten sposób unikniemy rozerwania się delikatnego mięsa kurczaka.
Rozbite kotlety oprószamy z obu stron przyprawą do kurczaka oraz nacieramy przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku.
Kotlety odstawiamy na chwilę dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów.
![Krok 1 - Kotlety drobiowe w bezglutenowej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-drobiowe-w-bezglutenowej-panierce1-2.jpg)
![Krok 2 - Kotlety drobiowe w bezglutenowej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-drobiowe-w-bezglutenowej-panierce2-2.jpg)
Po usmażeniu odsączamy je z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym.
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Kotlety drobiowe w bezglutenowej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-drobiowe-w-bezglutenowej-panierce3-2.jpg)