Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne z wieprzowiną
Kroki postępowania
Dowolny rodzaj ryb oczyścić. Włożyć do gorącej wody i sparzyć. Wyjąć i usunąć ości.
![Krok 1 - Kotlety rybne z wieprzowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-rybne-z-wieprzowina.1-2.jpg)
![Krok 2 - Kotlety rybne z wieprzowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-rybne-z-wieprzowina.2-2.jpg)
Mieloną wieprzowinę wymieszać ze zmieloną rybą, jajkami, bułką tartą i posiekaną natką pietruszki. Przyprawić do smaku przyprawą kucharek, solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić.
![Krok 3 - Kotlety rybne z wieprzowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-rybne-z-wieprzowina.4-2.jpg)
Z masy uformować płaskie niewielkie kotleciki. Obtaczać w mące. Olej rozgrzać na patelni, włożyć kotlety, smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Odsączyć z tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.
![Krok 4 - Kotlety rybne z wieprzowiną foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/kotlety-rybne-z-wieprzowina.3-2.jpg)