Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kaszy bulgur
Kroki postępowania
Boczek, cebulę, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnię i smażyć aż wszystko będzie miękkie i usmażone.
W razie konieczności dodać odrobinkę oleju.
W międzyczasie dodać zieleninę oraz czosnek i sól a także pieprz.
Chwilkę smażyć i wyłączyć ogień, wystudzić.
Kaszę przełożyć do garnka lub miski, dodać podsmażone składniki, wbić jajka, wsypać bułkę tartą i wymieszać masę.
Gdyby była za bardzo sypka dodać troszkę bułki tartej i w miarę konieczności jeszcze doprawić.
Brać porcje masy ( ja używałam sporej łyżki do lodów ) formować okrągłe kotleciki i panierować w bułce tartej.
Podawać na gorąco.