Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Kotlety z podgrzybków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
jajko 1 sztuka
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat 0,5 szklanki
podgrzybki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z podgrzybków

Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do rozbełtanego jajka. Podgrzybki należy oczyścić z zanieczyszczeń, umyć i podgotować chwilę w wrzątku(około 5 minut). Następnie odcedzić wodę, a grzyby ostudzić. Odciąć trzon grzyba od kapelusza. Kapelusze posolić, odstawić na 5 minut.Następnie kapelusze obtoczyć w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane grzyby smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak