Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Koźlaki smażone z cebulką i boczkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 20 sztuk
cebula 3
boczek 25 dag
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Koźlaki smażone z cebulką i boczkiem

Kapelusze koźlaków oczyszczamy z piasku, zaś trzonki skrobiemy do jednolicie białej skórki. Opłukujemy w wodzie i kroimy na kawałki. Wrzucamy na wysoką patelnię. Dodajemy jałowiec oraz pieprz kolorowy. Pod wpływem temperatury grzyby zaczną puszczać soki. Wtedy dodajemy cebule pokrojoną w ćwiartki oraz wrzucamy kostkę rosołową grzybową. Po kilku minutach, gdy część soków wyparuje dodajemy pokrojony w półpaski boczek. Solimy jeszcze do smaku i całość smażymy do momentu odparowania wszystkich soków. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 11.12.2012 08:21
syto i smacznie
Paweł29 23.09.2012 21:49
Pycha.
pacpaw 10.09.2012 22:55
to jeszcze z sierpnia :o) Niestety od tamtej pory nic. Ciągle czekam na wysyp.
Agnieszka_B 10.09.2012 22:39
Oj chyba grzybobranie się udało ;)
Aneta25 10.09.2012 21:15
apetycznie wyglądają
Katarzyna/kate1980 10.09.2012 21:13
uwielbiam koźlaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak