Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka z rabarbarem
Kroki postępowania
![Krok 1 - Krajanka z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-z-rabarbarem1-2.jpg)
![Krok 2 - Krajanka z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-z-rabarbarem2-2.jpg)
Dodać cukier i wymieszać, dodać 2 szklanki mąki i wymieszać do uzyskania ciasta o konsystencji kruszonki.
![Krok 3 - Krajanka z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-z-rabarbarem3-2.jpg)
2/3 ciasta wsypać do formy wyłożonej papierem (18x28cm), ugnieść łyżką, uzyskując równy spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 15 minut.
![Krok 4 - Krajanka z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-z-rabarbarem4-2.jpg)
Wyjąć spód z piekarnika, posmarować musem jabłkowym, posypać cynamonem i imbirem, rozłożyć pokrojony rabarbar.
![Krok 5 - Krajanka z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-z-rabarbarem5-2.jpg)
![Krok 6 - Krajanka z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-z-rabarbarem6-2.jpg)
Wystudzić, pokroić w kwadraty i oprószyć cukrem pudrem. Fajnie smakuje też na ciepło z dodatkiem lodów waniliowych
![Krok 7 - Krajanka z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krajanka-z-rabarbarem7-2.jpg)