Przepis i sposób przygotowania na: krakersy serowo ziolowe
Kroki postępowania
mąka pszenna: 2 szklanki
jaja: 2 sztuki
masło: 2 łyżki
sól: 1/2-1 łyżeczki
ser żółty: 100 gram
zioła prowanalskie: 1 łyżka
chili: do posypania
słonecznik łuskaany: 2 łyżki
soda: 1/3 łyżeczki
Ser zetrzeć na tarce lub drobno pokroić, najlepszy jest cheddar, ale może być każdy żółty o mocnym smaku.. Z mąki, jajek, masła, ziół, sody i soli zagnieść ciasto. Najlepiej składniki wsypać do malaksera, dodać ser i w ten sposób wszystko ładnie się połączy i odpowienio rozdrobni. Ciasto rozwałkować cienko na papiere do pieczenia.
![Krok 1 - krakersy serowo ziolowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-serowo-ziolowe3-2.jpg)
![Krok 2 - krakersy serowo ziolowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-serowo-ziolowe4-2.jpg)
![Krok 3 - krakersy serowo ziolowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-serowo-ziolowe1-2.jpg)
![Krok 4 - krakersy serowo ziolowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-serowo-ziolowe2-2.jpg)
![Krok 5 - krakersy serowo ziolowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krakersy-serowo-ziolowe0-2.jpg)