Przepis i sposób przygotowania na: Krem cebulowy
Kroki postępowania
Cebule obrać, pokroić dowolnie, wrzucić z masłem klarowanym do garnka i przesmażyć.
![Krok 1 - Krem cebulowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-cebulowy1-2.jpg)
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę, wrzucić do zeszklonej cebuli. Dodać liść laurowy, ziele angielskie i przyprawę warzywną.
![Krok 2 - Krem cebulowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-cebulowy2-2.jpg)
Zalać wodą i gotować do miękkości ziemniaków.
![Krok 3 - Krem cebulowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-cebulowy3-2.jpg)
W międzyczasie posiekać dodatkową cebulę, wrzucić na suchą patelnię.
![Krok 4 - Krem cebulowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-cebulowy4-2.jpg)
Dodać pokrojoną w kosteczkę kiełbasę i smażyć razem aż się zarumieni.
![Krok 5 - Krem cebulowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-cebulowy5-2.jpg)
Z zupy wyłowić liść i ziele angielskie, dodać do garnka śmietanę, zmiksować na krem. Doprawić pieprzem i gałką.
Nalać na talerze i podać z kiełbasą i cebulą
![Krok 6 - Krem cebulowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-cebulowy6-2.jpg)