Przepis i sposób przygotowania na: Krem dyniowo-kokosowy
Kroki postępowania
Cebulę i kawałek pora obrać, pokroić (nie musi być drobno, bo zupa będzie miksowana), zeszklić na maśle klarowanym.
![Krok 1 - Krem dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-kokosowy1-2.jpg)
Ziemniaki i marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Seler naciowy umyć, odciąć końce i pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą.
![Krok 2 - Krem dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-kokosowy2-2.jpg)
Dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować kilkanaście minut (w zależności od wielkości kawałków warzyw), aż warzywa będą miękkie. Dodać dynię startą lub pokrojoną, gotować ok 5 minut.
![Krok 3 - Krem dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-kokosowy3-2.jpg)
Wyłowić liść i ziele, dodać sól, pieprz, kmin, kurkumę i świeżo tartej gałki wg gustu. Wrzucić mleczko kokosowe i zmiksować zupę na krem. Zagotować.
![Krok 4 - Krem dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-kokosowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Krem dyniowo-kokosowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-dyniowo-kokosowy5-2.jpg)