Przepis i sposób przygotowania na: Krem pieczarkowy z tostem
Kroki postępowania
Pokrój je na drobniejsze kawałki.
Do garnka wlej około litra zimnej wody i wrzuć do niej pieczarki. Zacznij ogrzewać.
Gdy wywar zacznie się gotować dodaj rozkruszoną kostkę i dopraw pieprzem.
W dalszym ciągu całość gotuj.
![Krok 1 - Krem pieczarkowy z tostem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-pieczarkowy-z-tostem1-2.jpg)
Wywar dokładnie wystudź ( aby nie niszczyć noża blendera ).
Pieczarki zmiksuj razem z wywarem za pomocą blendera.
![Krok 2 - Krem pieczarkowy z tostem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-pieczarkowy-z-tostem2-2.jpg)
W szklance dokładnie wymieszaj śmietanę z mąką, tak aby nie było żadnych grudek.
![Krok 3 - Krem pieczarkowy z tostem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-pieczarkowy-z-tostem3-2.jpg)
![Krok 4 - Krem pieczarkowy z tostem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-pieczarkowy-z-tostem4-2.jpg)
Smacznego! :)
![Krok 5 - Krem pieczarkowy z tostem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/krem-pieczarkowy-z-tostem5-2.jpg)