Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem z borówek

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

borówki
40 dag
cukier
10 dag
cukier puder
10 dag
mleko
1 szkl
żółtko jajek
3 szt
wanilia
1 szt
mąka ryżowa
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z borówek

Świeże czyste borówki usmażyć z cukrem kryształem dosyć gęsto po czym ochłodzić je z mleka cukru pudru wanilii i żółtek zrobić gęsty sos dodając odrobinę mąki ryżowej w szklanej salaterce układać warstwami ostudzone borówki i krem wynieść do bardzo zimnego miejsca do zastudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 18.11.2011 06:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak